Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca sa krompirom i prazilukom u foliji

Rebarca sa krompirom i prazilukom u foliji

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Rebarca sa krompirom i prazilukom u foliji
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Toliko ukusna, sočna i mirisna, da će samo zakleti vegetarijanac odoleti ovom predlogu, a možda i ne"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • krompir - 4 - 5 komada, većih
  • praziluk - 1 struk
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite krompir na kolutove. Rebra začinite soja sosom, alevom paprikom i biberom. Dobro ih utrljajte, kao krompir sa malo bibera i posolite.

Praziluk nasecite na kolutove. Na foliju ređajte krompir, rebro i praziluk. Ako je potrebno, dodatno začinite.

Prelijte sa malo maslinovog ulja i dobro umotajte foliju. Gotove pakete stavite u rernu i pecite ih oko 50 minuta. Ako želite da imaju koricu, pred kraj pečenja otvorite foliju i zapecite rebra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: