Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Zapečena rebarca iz rerne sa prazilukom

Zapečena rebarca iz rerne sa prazilukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k255
Zapečena rebarca iz rerne sa prazilukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
28/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Zapečena rebarca, praziluk i crno vino - ovo je recept za dug život naših baka i deka"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1200 g
  • praziluk - 3 struka
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na krugove i sipajte u pleh sa uljem, pospite solju i alevom paprikom.

Dobro proešajte i pospite čubrom. Rebra isecite na posebne porcije, po jedno rebro.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom, poređajte ih preko praziluka i dodaje jednu šolju vode.

Ako imate omiljeni začin dodajte ga i stavite u rernu da se peče.

Ova kombinacija praziluka i rebara je jedinstvena, vraća vas u vreme na selu, kod bake, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: