Sveži čizkejk od limuna

28/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1733
"Sva svežina sveta, sakupljena u jednom komadu čizkejka od limuna "
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Porcije24
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 685
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, čajni
  • maslac - 180 g
  • krem sir - 500 g
  • kondenzovano mleko - 700 g
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • sok od limuna - 100 ml
  • limun - 1 komad, kora
  • želatin - 12 g
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite ili smrvite keks u brašno. U njih sipajte rastopljen i još topao maslac. Promešajte kašikom i sipajte sve u kalup za tortu. Pritisnite kašikom i stavite u frižider.

U dubokoj posudi umutite krem sir i kondenzovano mleko. Dodajte sok od limuna, narendanu koru od limuna i promešajte. U posebnu posudu umutite pavlaku. Postepeno je dodajte u smesu i mešajte špatulom.

Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja, dodajte ga u krem i promešajte. U zavisnosti od toga koliko čvrst ili tečan krem želite, količina želatina je veća ili manja. Izvadite kalup iz frižidera i po obodu stavite tanke kolutove limuna.

Sipajte krem u kalup i stavite ga u frižider preko noći. Sledećeg dana nožem odvojite čizkejk od kalupa i oslobodite ga obruča.

Ukrasite po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar