Torta sa kakao korama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
31/03/2017
"Jednostavna i mirisna - prosto velelepna torta "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano798
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umešajte sve suve sastojke. Dodajte ulje, jaja, kiselo mleko i promešajte dobro. Sipajte vruću kafu i ponovo dobro promešajte. Podelite smesu na dva jednaka dela. U kalup za tortu stavite papir za pečenje i sipajte jedan deo.

Pecite na 160 stepeni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Ispecite i drugu koru, ali nju ne vadite iz kalupa. Ostavite kore da se ohlade.

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu, kiselim mlekom i kakaom. Umutite pavlaku i dodajte je u maskarpone. Promešajte špatulom.

Stavite krem preko kore u kalupu i odozgo stavite drugu koru. Premažite tortu kremom i stavite u frižider preko noći. Izvadite tortu i pospite je kakaom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar