Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Domaća torta sa kakao korama i jagodama

Domaća torta sa kakao korama i jagodama

Natali TihovaNatali Tihova
Šegrt
5521365
Domaća torta sa kakao korama i jagodama
Fotografije: Natali Tihova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Možete reći volim te, a može prosto da pripremite domaću tortu sa kakao korama i jagodama - poruka je ista"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 - 400 g
  • šećer u prahu - 150 - 200 g
  • kakao - 20 g
  • kakao - 80 g, Neskvik
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • med - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • kiselo mleko - 100 g /4, 5 %/
  • ulje - 1 šolja
  • orasi - 50 - 100 g, mleveni
  • za preliv
  • sveže mleko - 300 ml
  • med - 2 supene kašike
  • za ukras
  • pavlaka
  • tečna čokolada - 300 g, Nutela
  • jagode
  • mlečna čokolada - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo pomešamo suve sastojke. Dodajemo dva umućena jajeta i pomešano sveže i kiselo mleko. Malo umutimo viljuškom i dodajemo ulje, med i orahe.

Pečemo na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.

Kad se ohladi, sečemo na tri kore.

Počinjemo sa sastavljanjem torte. Koru prelivamo svežim mlekom, u kojem smo rastvorili med, pavlaku, rastopljenu čokoladu, koru itd. do kraja.

Na vrhu napravimo razlčite oblike od šlaga, uz pomoć šprica i ukrašavamo rendanom čokoladom i svežim jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: