Pirinač sa piletinom na ringli

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
31/03/2017
"Ovim neodoljivim predlogom za pirinač sa piletinom na ringli nahranićete celu porodicu "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 961
  • Pregledi tokom meseca133
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 6 kašika
  • pirinač - 1 kupica
  • voda - 4 kupice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake oslobodite kostiju i skinite kožicu. Meso nasecite na male komade i zajedno sa naseckanim lukom i izrendanom šargarepom upržite. Dodajte pirinač i povremeno promešajte.

Čim pirinač promeni boju, stavite alevu papriku, biber i so. Promešajte i prebacite u široku šerpu.

Nalijte vruću vodu i paradajz pire. Promešajte i stavite na ringlu uključenu na maksimum.

Deset minuta nakon što smesa proključa, isključite ringlu i poklopite.

Do pola sata pirinač će upiti vodu. Pospite naseckanim peršunom.

Za sve one koji ne vole suv pirinač!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar