Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Pirinač sa piletinom na ringli

Pirinač sa piletinom na ringli

Pirinač sa piletinom na ringli
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovim neodoljivim predlogom za pirinač sa piletinom na ringli nahranićete celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 6 kašika
  • pirinač - 1 kupica
  • voda - 4 kupice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake oslobodite kostiju i skinite kožicu. Meso nasecite na male komade i zajedno sa naseckanim lukom i izrendanom šargarepom upržite. Dodajte pirinač i povremeno promešajte.

Čim pirinač promeni boju, stavite alevu papriku, biber i so. Promešajte i prebacite u široku šerpu.

Nalijte vruću vodu i paradajz pire. Promešajte i stavite na ringlu uključenu na maksimum.

Deset minuta nakon što smesa proključa, isključite ringlu i poklopite.

Do pola sata pirinač će upiti vodu. Pospite naseckanim peršunom.

Za sve one koji ne vole suv pirinač!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: