Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa kruškama i mirisom maslaca

Kolač sa kruškama i mirisom maslaca

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kolač sa kruškama i mirisom maslaca5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Nije pristojno da odbijete parče kolača, a nije ni pametno - možda Vas ne ponude ponovo"

Potrebni sastojci

  • kruške - 5 komada, ne prevelike
  • kravlji maslac - 125 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 1 šolja (200 ml)
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 kesice
  • kora od limuna - 1 kašičica
  • konjak - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • bademi i lešnici
  • brusnica - 2 kašike
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • krem - 3 kašike
  • šećer u prahu - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre pripremite kalup za tortu sa dnom koje se odvaja (26 cm). Na dno postavite papir za pečenje, a zidove premažite maslacem.

Oljuštite kruške. Svaku krušku presecite na pola. Pažljivo očistite semenke oštrim nožem.

Pomešajte u čaši konjak, ulje i jednu kašiku šećera. Ovom smesom poprskajte papir za pečenje.

U udubljenja gde je bilo seme kruške stavite badem i poklopite kruške na papir sa bademom na dnu. Poređajte ih po obodima kalupa, tako da im uža strana bude prema sredini, a šira prema zidu kalupa.

Za koru mikserom umutite maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, posle toga i kisleo mleko u koje ste umešali prašak za pecivo.

Smanjite mikser na minimum, kada dodate brašno, koru od limuna i vanilu. Smesa je gušća nego za biskvit. Dodajte brusnicu i suvo grožđe i promešajte špatulom. Sipajte smesu preko krušaka i poravnite.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kolač se peče 40 minuta sa uključenim ventilatorom.

Kada je gotov i lagano prohlađen, kolač okrenite na odgovarajući tanjir.

Skinite prsten od kalupa i pažljivo uklonite papir za pečenje.

Ukrasite je kremom, koji ste promešali sa šećerom u prahu i lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: