Način pripreme
Oljuštite kruške i očistite sredinu svake, podelite ih na pola ili isecite na tanke kriške.
U odgovarajućoj posudi rastopite maslac i sipajte komadiće krušaka, pospite sa 3 kašike šećera. Pažljivo promešajte i ostavite na umerneoj vatri oko 5 minuta.
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, sipajte sveže mleko, ponovo promešajte. Dodajte ulje i vanilu. Prosejte brašno i dodajte sa praškom za pecivo u jaja.
Kad ste lepo umutili mikserom dodajte izmrvljenu čokoladnu napolitanku, promešajte sa spatulom.
Obložite pleh ili kalup za torte papirom za pečenje, rasporedite kruške i sos od maslaca koji se dobio kuvanjem krušaka.
Sipajte kašu i pecite u umereno ugrejanoj rerni na donjem grejaču i pred kraj uključite i gornji.
Kad se ispeče i ohladi možete, ovaj neodoljivi kolač sa maslacem, posuti šećerom u prahu.