Popov paprikaš sa pilećim batacima

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1990
2
02/04/2017
"Čudno je da su se najukusnija jela pripremala u manastirima "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano775
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 6 komada
  • crni luk - 500 g, male glavice
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad (može i bez nje)
  • paradajz - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite batake. Ispržite ih u tiganju sa malo ulja. Dodajte sitno nasekcani crni i beli luk.

Nakon toga dodajte šargarepu, naseckanu na kockice, a posle nekoliko minuta dodajte i narendani paradajz.

Dodajte brašno i alevu papriku. Mešajte energično i dolijte vino i vodu, da pokrije batake. Dodajte začine i stavite poklopac na šerpu.

Ostavite jelo da se kuva oko 30 minuta. Dodajte male glavice luka i produžite sa kuvanjem paprikaša. Servirajte sa pirinčem i pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar