Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Popov paprikaš sa pilećim batacima

Popov paprikaš sa pilećim batacima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Popov paprikaš sa pilećim batacima
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Čudno je da su se najukusnija jela pripremala u manastirima"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 6 komada
  • crni luk - 500 g, male glavice
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad (može i bez nje)
  • paradajz - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite batake. Ispržite ih u tiganju sa malo ulja. Dodajte sitno nasekcani crni i beli luk.

Nakon toga dodajte šargarepu, naseckanu na kockice, a posle nekoliko minuta dodajte i narendani paradajz.

Dodajte brašno i alevu papriku. Mešajte energično i dolijte vino i vodu, da pokrije batake. Dodajte začine i stavite poklopac na šerpu.

Ostavite jelo da se kuva oko 30 minuta. Dodajte male glavice luka i produžite sa kuvanjem paprikaša. Servirajte sa pirinčem i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: