Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava jabuke

Baklava jabuke

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Baklava jabuke
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Baklava od jabuka - da jedete sa uživanjem i bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • orasi - 100 g
  • smeđi šećer - 80 g
  • maslac - 60 g
  • cimet - 1 kašičica
  • za sirup
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 kašike
  • med - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke operite i očistite od semenki. Svaku jabuku isecite na 6-8 kolutova. U posudi pomešajte krupno mlevene orahe, šećer i cimet. Dobro promešajte. Tepsiju premažite polovinom maslaca.

Ređajte jabuke, tako da između njih stavljate nadev od oraha. Od svakog ređanja treba da dobijete oblik jabuke. Svaku dobijenu jabuku probodite štapićem, kako bi stajale uspravno.

Preostali maslac rasporedite po jabukama.

Pecite na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta. Skuvajte gust sirup od šećera i vode. Na kraju dodajte med, sačekajte da se ohladi, pa prelijte jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: