Pijana piletina sa pirinčem u rerni

05/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ne znamo da li je ovo pile pijano, ali Vam obećavamo da ćete prejesti kada završiti sa njim "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 137
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • ulje - 100 ml
  • belo vino - 1 šolja
  • pirinač - 1 šolja
  • paprika - 2 komada, sveže, crvene
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 3 šolje, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite pile na porcije, paprike na tanke trake, narendajte šargarepu na krupno, a luk naseckajte na sitno. U plehu ispržite piletinu na ulju do zlatne boje i dodajte povrće.

Sve zajedno propržite dok luk ne omekša. Dodajte šolju vina i ostavite na vatri još 5 minuta.

Rasporedite očišćeni i oprani pirinač na dno pleha, nalijte vruću vodu i promešajte. Dodajte univerzalni začin, posolite i dodajte biber.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok pirinač ne bude gotov. Umotajte gotovo jelo aluminijumskom folijom da odmori i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar