Kolač od bundeve sa đumbirom i cimetom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
46
11
321
06/04/2017
"Jedinstven desert za sve ljubitelje ukusnih kolača"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 625
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistite i stavite da se peče, ali je pre toga posipajte šećerom. Kada tikva bude gotova, ispasirajte je i sačekajte da se ohladi.

Keks izmrvite, dodajte maslac i deo soka od bundeve, koji se stvorio tokom pečenja. Zamesite testo.

Napravite kolač - pokrijte dno posude folijom, tako da obložite i zidove posude. Stavite testo na dno i rasporedite ga, tako da krajeve uvijete ka unutra.

Dodajte đumbir, cimet i med pireu od bundeve. Promešajte i dodajte želatin koji ste rastvorili prema uputstvima sa pakovanja.

Rasporedite svuda ravnomerno. Stavite u frižider da se stegne. Izvadite gotov kolač, pažljivo sklonite foliju i posipajte kokosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar