Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Bundeve»Supa od bundeve sa đumbirom

Supa od bundeve sa đumbirom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515117
Supa od bundeve sa đumbirom
Fotografije: Petya Keranova
1 / 2
31/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Prefinjena, aromatična i izuzetno ukusna supa, koja će naterati čak i najhirovitije goste da podignu obrve iznenađeno"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • krompir - 1 komad, veliki, sladak
  • đumbir - 1/2 parčeta
  • šargarepa - 2 komada
  • peršun - 1 vezica
  • crveni luk - 1 glavica
  • korijander - 1 kašičica, stabljike
  • maslac - 70 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • sos - 1/2 kašičice, vorčester
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se očisti od semenki i kore, kao i krompir. Isecite ih na velike parčiće. Operite korijander i odvojte listove od stabljika. Potrebno vam je bar 10 stabljika koje isečemo na sitno. To radimo i sa đumbirom, belim lukom, lukom i šargarepama, koje se pak seku na srednje velike krugove.

Stavite bundevu, krompir, šargarepe, đumbir, korijander i luk u veliku posudu za pečenje. Dodajte vorčester sos, maslac i maslinovo ulje. Začinite solju i biberom. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 25 mintua.

Kada bundeva dobije blagu koricu, izvadite iz rerbe i prebacite u veliku šerpu. Dodajte vodu, tek toliko da prekrije povrće i ostavite da vri pet minuta.

Prebacite smesu u blender i pretvorite u pire, pazeći da ostanu celi parčići. Začinite solju i biberom i servirajte sa listom korijandera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: