Ali Nazik Etli kebap

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945433
Ali Nazik Etli kebap
Fotografije: Evtini Retsepti
7 / 8
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"U turskoj kuhinji kebap je stoji na pijedestalu, zato ako želite da probate ukusan kebap sa jagnjetinom - neka vaš izbor bude ovaj neverovatan Ali Nazik Etli kebap"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 7 - 8 komada tanjih
  • kiselo mleko - 500 g ceđenog
  • jagnjetina - 500 g
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • beli luk
  • origano - ili kikik
* merne jedinice

Način pripreme

Na ringli sam ispekla 7-8 tanjih patlidžana, pa sam ih prodinstala u šerpi, kako bi se lakše ogulili ( pogledajte slike).

Sitno sam ih iseckala i dodala im 500 g ceđenog kiselog mleka, so, presovani beli luk i nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Promešala sam sve i stavila u frižider, kako bi mleko upilo sve začine.

Sitno sam iseckala oko 500 g jagnjetine, pa sam stavila u tiganj sa 2-3 kašičice maslaca.

Kada je počelo da se prži, stavila sam alevu papriku, biber i so. Kada sve bude gotovo, stavite patlidžan sa ostaim sastojcima, a zatim preko rasporedite meso.

Turci imaju jedan fantastičan začin koji se zove kikik, ali nisam mogla da ga nađem, pa sam iskoristila začin koji je najbliži njemu - origano i njime posipala kebap.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: