Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem

Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Čim se velika kazaljka na satu priblizi 12.00, alarm u stomaku se uključi i počinjemo da se pitamo šta da jedemo za ručak. Danas smo odlučili da verujemo Vanji"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1500 g
  • mladi luk - 1 veza
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • nana - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom.

U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode.

Prekrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo da se peče na 180 stepeni. Nakon sat i po vadimo i stavljamo oprani pirinač, da upije bujon.

Pečemo bez folije oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: