Dupla čokoladna torta

KalinaKalina
Početnik
7236
Dupla čokoladna torta
Fotografije: Ralitsa Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
16
"Da li znate šta je lepše od čokoladne torte? Tačno tako, dupla čokoladna torta"

Potrebni sastojci

  • za glazuru
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • crna čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 300 ml
  • maslac - 100 g
  • za kore
  • maslac - 260 g
  • voda - 140 ml
  • šećer - 450 g
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 4 komada, velika
  • brašno - 360 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • mleko - 120 ml
  • kakao - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Glazura:

U posudi promešajte dve vrste čokolade sa vrelom pavlakom za kuvanje. Dodajte maslac i mešajte, dok se čokolade i maslac u potpunosti ne istope. Stavite u frižider na oko 2 sata, da se stegne.

Kore:

U posudi umešajte kakao, vruću vodu i mleko. U drugoj posudi stavite omekšali maslac na sobnoj temperaturi, prosejano brašno, so i sodu. Umutite mikserom dok ne dobijete smesu od malih mrvica.

U ovu smesu dodajte kakao smesu i šećer i ponovo umutite. Dodajte jaja i vanilu i sve ponovo umutite. Testo podelite na dva dela i ispecite 2 kore. Kore se peku oko 30-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 175 stepeni.

Kada su kore potpuno hladne, preko jedne stavite glazuru. Odozgo stavite drugu koru i celu tortu prekrijte glazurom. Ostavite tortu da se ohladi u frižideru oko 2-3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: