Način pripreme
Glazura:
U posudi promešajte dve vrste čokolade sa vrelom pavlakom za kuvanje. Dodajte maslac i mešajte, dok se čokolade i maslac u potpunosti ne istope. Stavite u frižider na oko 2 sata, da se stegne.
Kore:
U posudi umešajte kakao, vruću vodu i mleko. U drugoj posudi stavite omekšali maslac na sobnoj temperaturi, prosejano brašno, so i sodu. Umutite mikserom dok ne dobijete smesu od malih mrvica.
U ovu smesu dodajte kakao smesu i šećer i ponovo umutite. Dodajte jaja i vanilu i sve ponovo umutite. Testo podelite na dva dela i ispecite 2 kore. Kore se peku oko 30-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 175 stepeni.
Kada su kore potpuno hladne, preko jedne stavite glazuru. Odozgo stavite drugu koru i celu tortu prekrijte glazurom. Ostavite tortu da se ohladi u frižideru oko 2-3 sata.