Način pripreme
Aktiviramo kvasac u 100 ml toplog mleka sa šećerom i malo brašna. Umutimo jaja i dodamo ostatak mleka.
U prosejano brašno dodamo kvasac i mlečnu smesu, nakon čega zamesimo glatko meko testo.
Test podelimo na 6 lopti. Četiri lopte razvijemo u veličinu posude za pečennje i namažemo. Poređamo ih jednu na drugu, osim četvrte.
Isečemo na osam delova, počevši od centra, ali ne do kraja. Uzimamo svaki list trougla, koji smo izrezali i napredujemo savijajući odozdo.
Drugu loptu stavimo u centar. Od četvrte razvijemo koru i sečemo posebnim nožem (valjkom) koji pravi rešetku.
Postavimo je na vrh glatke lopte u kao centar. Pravimo testo za dekoraciju - brašno, skrob, so i voda. Razvijemo koru i isečemo slova.
Ostavimo pogaču da naraste na toplom. Kad je gotova, mažemo je žumancem, pospemo semenjem i pečemo u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.