Način pripreme
U toplo sveže mleko se dodaje kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavlja se da se kvasac aktivira.
Zatim se dodaje jedno jaje, jedno belance, istopljeni maslac i postepeno se dodaje prosejano brašno zajedno sa solju.
Umesi se meko, elastično testo. Preabacujse se u posudu, premazuje se sa 2 supene kašike ulja i porkiva se streč folijom i krpom. Ostavlja se na toplom da nadođe. Možete da koristite i prethodno zagrejanu rernu kako biste ubrzali dizanje.
Nadošlo testo se prebacuje na nabršanjenu radnu površinu. Vrhom prstiju se oblikuje kora debljine otprilike jednog prsta. Ostavlja se na desetak minuta i pomoću male čaše se seku jednaki krugovi.
Krugovi se ređaju u tepsiju na papir za pečenje. Premazuju se umućenim žumancem sa svežim mlekom i pogača se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Prijatno!
Pogača u zalogajima, koju možete ukrasiti nečim slatkim ili slanim.
Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i druge naše recepte za pogače sa kvascem ili pamuk pogaču.