Pileća supa sa rezancima i krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
08/04/2017
"Specijalno za ljude koje volite - aroma pileće supe za dušu "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano905
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite batake da se kuvaju na tihoj vatri. Izvadite ih da se ohlade i bujon procedite u drugu šerpu. Dok se bataci hlade, na sitno isecite krompir, šargarepu, paprike i luk. Stavite ih u bujon i kuvajte 20 minuta.

Oslobodite batake od kostiju, isecite meso i dodajte ga u supu. Stavite rezance, začinite biberom, solju, peršunom i kuvajte dok rezanci ne budu gotovi.

U posudi pomešajte kiselo mleko, žumance i brašno. Sipajte nekoliko kutlača supe u preliv, neprestano mešajući. Uradite isto i obrnutim redosledom i čim supa provri ponovo, sklonite je s vatre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar