Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Zapečene ćufte sa krompir pireom i kačkavaljem

Zapečene ćufte sa krompir pireom i kačkavaljem

Zapečene ćufte sa krompir pireom i kačkavaljem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Izuzetni kuvari su oni koji ni od čega mogu napraiti pravo kulinarsko remek delo. Da li se slažete?"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 šaka
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - oko 150 ml
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u činiju. Luk sitno iseckajte i dodajte ga mlevenom mesu. Dodajte jaje, prezle i začinite. Promešajte meso kako bi se sve sjedinilo i neka odstoji 30 minuta.

Za to vreme ogulite krompir, operite i stavite da se kuva. Nakon toga ga ocedite i ostavite 100 ml vode u kojoj su se krompiri kuvali. Stavite mleko da proključa. Ispasirajte krompir, dodavajući mleko dok ne dobijete željenu gustinu.

Zatim dodajte maslac, posolite i promešajte. Isipajte pire u nauljanu tepsiju. Od mlevenog mesa napravite male ćufte i ispržite ih. Poređajte ćufte preko pirea, zatim ih blago pritisnite, tako da pola budu u pireu.

Preko posipajte rendan kačkavalj. Ispecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kačkavalj ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: