Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Krem sa čokoladnim želeom

Krem sa čokoladnim želeom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Krem sa čokoladnim želeom
Fotografije: Fati Kamberova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"Dijeta? Kakva dijeta? Predstavljamo Vam ubicu dijeta"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 4 - 5 kašika
  • vanila - 6 g
  • želatin - 10 g
  • čokolada - 120 g
  • konjak - 1 poklopac od flaše
  • sveže mleko - 2 šoljice
  • maslac - 1 kašika
  • slatko od jagoda - 1 teglica (može i od borovnica)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite hladnu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijete gladak krem. Gotov krem stavite u frižider.

U kupicu sipajte želatin i dodajte 20-30 ml hladne vode da nabubri.

Na pari, u svežem mleku rastopite čokoladu i maslac. Ponovo na pari postavite kupicu sa želatinom i rastvorite ga potpuno.

Gotov želatin dodajte postepeno u čokoladno mleko. Dodajte 1 poklopac konjaka i dobro promešajte. Ostavite da se prohladi 10-20 minuta.

Za to vreme u čašicama za desert dodajte krem od kisele pavlake, 2-3 kašičice slatka i odozgo prelijte sa čokoladnim želeom. Uradite to sa svim čašama.

Možete ukrasiti keksom i narendanom čokoladom. Gotove čaše stavite u frižider da se dobro stegne želatin.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: