Način pripreme
1. Promešajte sve sastojke za sirup i postavite ih na vatru dok smesa ne provri.
2. za to vreme poređajte piškote na dnu pleha u dva reda. prelijte gotovim sirupom.
3. Krem pripremite, tako što ugrejete mleko, a za to vreme umutite žumance sa šećerom do bele boje.
4. Ne zaustavljajući mućenje, ulijte mleko u tankom mlazu kod žumanaca. Vratite na veoma slabu vatru i mešajte dok se lagano ne zgusne.
5. Izlomite belu čokoladu i stavite u krem. Kada se istopi, skinite sa vatre i stavite želatin rastvoren u malo hladne vode (na osnovu uputstva sa kesice). Dobro promešajte i ostavite smesu da se prohladi.
6. Umutite pavlaku u sneg i dodajte je malo po malo u prohlađen, ali nikako hladan krem. Mešajte pažljivo kružnim pokretima dok se kompletno pavlaka ne sjedini.
7. Sipajte smesu preko natopljenih piškota. Kada se ohladi, treba sve ostaviti u frižider na minimum 4 sata (najteži deo).
8. Ukrasite struganom crnom čokoladom preko gotove torte, a po rubovima možete je ukrasiti pavlakom ili čokoladnim kremom Dulce de leche.