Torta Belisima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Torta Belisima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Fantastična torta u 8 laganih koraka, koja se priprema za kratko vreme I da, treba samo da se sačeka 4 sata, da se stegne, ali vredi svake sekunde čekanja"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • piškote - 10 - 12 komada
  • voda - 150 ml
  • šećer - 80 g
  • liker - 50 ml po izboru, sladak
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • žumance - 4 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 300 ml
  • bela čokolada - 150 g
  • šećer - 30 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • za ukras
  • crna čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Promešajte sve sastojke za sirup i postavite ih na vatru dok smesa ne provri.

2. za to vreme poređajte piškote na dnu pleha u dva reda. prelijte gotovim sirupom.

3. Krem pripremite, tako što ugrejete mleko, a za to vreme umutite žumance sa šećerom do bele boje.

4. Ne zaustavljajući mućenje, ulijte mleko u tankom mlazu kod žumanaca. Vratite na veoma slabu vatru i mešajte dok se lagano ne zgusne.

5. Izlomite belu čokoladu i stavite u krem. Kada se istopi, skinite sa vatre i stavite želatin rastvoren u malo hladne vode (na osnovu uputstva sa kesice). Dobro promešajte i ostavite smesu da se prohladi.

6. Umutite pavlaku u sneg i dodajte je malo po malo u prohlađen, ali nikako hladan krem. Mešajte pažljivo kružnim pokretima dok se kompletno pavlaka ne sjedini.

7. Sipajte smesu preko natopljenih piškota. Kada se ohladi, treba sve ostaviti u frižider na minimum 4 sata (najteži deo).

8. Ukrasite struganom crnom čokoladom preko gotove torte, a po rubovima možete je ukrasiti pavlakom ili čokoladnim kremom Dulce de leche.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: