Seoska pita sa lukom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
116
300
11/04/2017
"Ovakvu pogaču sa lukom mogu da vam pripreme samo na selu - bogatu, mirisnu i sa hrskavom koricom"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 993
  • Pregledi tokom meseca93
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 gr
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • kvasac - pola kocke, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • za nadev
  • crni luk - oko 400 - 500 g
  • aleva paprika
  • crni biber
  • so
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U brašnu napravite udubljenje i u njega izmrvite sirovi kvasac. Preko sipajte mlaku vodu. Dodajte šećer i so. Umesite meko testo. Gotovo testo ostavite da raste 20-30 mionuta.

Za to vreme pripremite nadev. Luk naseckajte na male komade. upržite ga u vrućem ulju sa začinima. Kada se luk isprži, sklonite ga sa vatre. Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela.

Jedan deo razvucite i stavite u tepsiju, koja je premazana uljem i nabrašnjena. Odozgo sipajte nadev od luka i ravnomerno ga rasporedite. Drugi deo testa takođe razvucite.

Njime pokrijte luk. Krajeve testa podvijte unutra. Gotovu pogaču sa lukom ostavite oko 15 minuta. Premažite pogaču jednim umućenim žumancem sa malo ulja.

Nakon toga pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu koricu. Kada je gotova, poprskajte je sa malo vode i umotajte desetak minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar