Način pripreme
Umutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi.
Podelite testo na 14 komada i napravite loptice. Pospite brašnom, pokrijte krpom i ostavite ih 30 minuta. Pomešajte rastopljeni maslac i ulje. Premažite dno i zidove tepsije. Razvucite prvu koru uz pomoć malo brašna do veličine tepsije i stavite koru u tepsiju.
Premažite je maslacem, razvucite drugu koru i stavite je preko prve. Ponovo premažite maslacem i na isti način obradite 7 kora. Zatim pospite izmrvljenim sirom. Ponovo razvucite, premažite i poređajte i preostalih 7 kora.
Nasecite gibanicu na kvadrate i preostalom masnoćom premažite odozgo. Ugrejte rernu na 200 stepeni i kada stavite gibanicu, smanjite na 180. Pecite dok gibanica ne dobije zlatnu boju.
Izvadite gibanicu i ravnomerno je prelijte hladnom vodom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta. Gotovu gibanicu prekrijte krpom na 10 minuta.