Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajete sveže mleko i pola masnoće.
Tečnim sastojcima dodajte brašno sa prethodno aktiviranim kvascem (počnite sa manjom količinom, a ako je neophodno dodajte još toliko, da se ne lepi).
Počnite da mesite, postepeno dodajući ostatak masnoće, po malo, dok se potpuno ne upije. Ostavite da nadođe.
Stavite nadev po vašem izboru, ali pazite da ne pritiskate previše. Odeja je da testo ostane rupičasto - vazdušasto, da bi bilo slojevito.
Odozgo premažete žumancem, rastvorenim u malo mleka i ulja. Kada ste napravili željeni oblik, ostavite da ponovo nadođe.
Stavite da se peče na 170 stepeni sa ventilatorom oko 35-40 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, premažete šećernim sirupom (voda i šećer u odnosu 1:1) i pospete šećerom.
Neka vam je slatko!