Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Uskršnji kolač sa glazurom

Uskršnji kolač sa glazurom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Uskršnji kolač sa glazurom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Zapišite recept za ovaj uskršnji kolač - trebaće vam"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 10 grama
  • maslac - 125 grama
  • šećer - 300 grama
  • brašno - 300 grama
  • sveže mleko - 175 ml
  • karanfilić - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • kakao - 3 supene kašike
  • čokoladna glazura
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojte belanca i žumanca.

Umutite belanca da se dobije čvrst sneg.

U posebnoj posudi umutite belanca zajedno sa omeknulim maslacem. Kada se dobije fin krem, sipajte prosejano brašno, sveže mleko, začine, kakao i prašak za pecivo.

Mešajte i u delovima dodajte belanca. Pažljivo mešajte u jednom smeru kako bi testo ostalo vazdušasto.

Pripremite duguljasti kalup za pečenje i podmažite ga. Unutra sipajte smesu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite kolač dok ne bude gotov - otprilike 45 minuta.

Ohladite gotov uskršnji kolač i izvadite ga iz kalupa. Zalijte gotovom čokoladnom glazurom i sačekajte da se stegne. Po želji možete da ukrasite različitim bojama za još prazničniji izgled.

Uskršnji kolač sa glazurom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: