Način pripreme
Mikserom umutite maslac sa šećerom i vanilom. Jedno po jedno, dodajte jaja i na kraju brašno sa praškom za pecivo i onda smanjite brzinu miksera na minimum.
Biskvit smesu ispecite u kalupu za tortu od 26 cm na 180 stepeni oko 40 minuta. Koru ohladite na rešetci.
Za krem: Mikserom laganu umutite pavlaku i maskarpone, dodajte šećer i vanilu.
Dodajte pripremljeni želatin nakon laganog hlađenja i veoma pažljivo promešajte. Koru postavite u kalup. Prelijte ga zaslađenim svežim mlekom. Odozgo sipajte krem i ostavite kalup sa tortom u frižider na 3-4 sata.
Za glazuru: Draže bonbone rastopite u posudi sa vodom na vatri. Nakon laganog hlađenja smese, dodajte želatin koji ste rastvorili u 4 kašike vode i ostavili da nabubri i sve to prelijte preko krema. Odozgo pospite gotovom dekoracijom po izboru.
Pre nego što nasečete tortu, ona mora da odstoji oko 2 sata, kao bi se bolje želirala.