Torta sa čizkejk kremom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Torta sa čizkejk kremom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Ne znamo kada je međunarodni dan torti, ali nam ništa ne smeta da ga proslavimo danas i to tačno ovom tortom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 180 g
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 2 kesice
  • šećer - 10 kašika
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Krem
  • kisela pavlaka - 450 g
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 10 g
  • za glazuru
  • bonbone - 90 g draže
  • voda - 180 ml
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite maslac sa šećerom i vanilom. Jedno po jedno, dodajte jaja i na kraju brašno sa praškom za pecivo i onda smanjite brzinu miksera na minimum.

Biskvit smesu ispecite u kalupu za tortu od 26 cm na 180 stepeni oko 40 minuta. Koru ohladite na rešetci.

Za krem: Mikserom laganu umutite pavlaku i maskarpone, dodajte šećer i vanilu.

Dodajte pripremljeni želatin nakon laganog hlađenja i veoma pažljivo promešajte. Koru postavite u kalup. Prelijte ga zaslađenim svežim mlekom. Odozgo sipajte krem i ostavite kalup sa tortom u frižider na 3-4 sata.

Za glazuru: Draže bonbone rastopite u posudi sa vodom na vatri. Nakon laganog hlađenja smese, dodajte želatin koji ste rastvorili u 4 kašike vode i ostavili da nabubri i sve to prelijte preko krema. Odozgo pospite gotovom dekoracijom po izboru.

Pre nego što nasečete tortu, ona mora da odstoji oko 2 sata, kao bi se bolje želirala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: