Ćuftice-mafini sa kapom od krompir pirea

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
12/04/2017
"Dobro, priznajemo da nisu mafini, negu istinske ćuftice, ali su tako ukusne, da im nema ravnih "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano211
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa svim sastojcima i napravite ćuftice, veličine kalupa za mafine. Postavite ćuftice u kalupe i nemojte ih premazivati uljem. Od topljenog sira i kačkavalja, imaće dovoljno masnoće.

Stavite sve u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo - oko 15 minuta. Za to vreme pripremite krompir pire, po uputsvu sa pakovanja.

Izvadite ćuftice iz kalupa pažljivo, kako se ne bi deformisale ili oštetile i poređajte ih u odgovarajući tanjir sa serviranje. Ukrasite ih krompir pireom, koje špricom nanosite na vrh, kao kapu.

Priprema priloga:

U topli kalup za mafine postavite po jednu pečurku, i šunku narezanu na male kockice, malo maslaca i odozgo narendan kačkavalj. Vratite u rernu i ispecite.

Servirajte uz gotove ćuftice i uz čašu hladnog piva.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar