Način pripreme
Tikvice rasecite po dužini. Izdubite kašikom i posolite ih.
Pripremite nadev, tako što u malo ulja prodinstate unutrašnjost tikvica koju ste izdubili, luk, spanać, slaninu i začine. Skinite sa vatre i dodajte sir nasečen na kockice, peršun i mirođiju. Dodajte i 1 kašiku prezli. Dobro promešajte.
Pripremite sos, tako što u maslacu propržite brašno. Ulijte mleko i na kraju dodajte pavlaku i začine.
Poređajte oceđene tikvice u nauljeni pleh. Na radnu površinu stavite 2 parčeta šunke, koja se malo preklapaju. Stavite na šunku malo nadeva i umotajte rolat. Isto napravite i sa ostalim komadima šunke.
Poređajte rolate u tikvice. Svako parče Ementalera presecite na pola i poređajte preko rolata u tikvicama.
Ulijte malo vode u pleh i pecite na 200 stepeni, dok tikvice ne omekšaju. Malo pre nego budu gotove, stavite kečap i prelijte ih prethodno pripremljenim sosom.
Obilno pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu na 10 minuta.