Punjene tikvice

22/07/2018
"Jedite tople ili hladne, mi garantujemo da su i u oba slučaja ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 751
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice lepo operite tekućom vodom, nemojte ih ljuštiti i isecite ih na dva dela po dužini. Uz pomoć kašike pažljivo izvadite unutrašnjost da dobijete "čamce".

Luk i beli luk oljuštite i sitno iseckajte. Šargarepu i papriku očistite i sitno iseckajte. Paradajz izrendajte krupnije, jedan paradajz ostavite ceo za kraj.

U tiganj sipajte ulje i stavite mleveno meso. Pržite uz neprestano mešanje, dok se ne izdrobi. U njega postepeno dodajte luk, papriku, šargarepu i na kraju - izrendan paradajz i beli luk.

Nakon nekoliko minuta, kad paradajz provri dodajte i bulgur. Ostavite desetak minuta da se krčka na vatri sa poklopcem, nakon toga začinite solju, biberom, kuminom, čubrom i iseckanim svežim bosiljkom i skinite sa vatre.

Tikvice poređajte u namazan pleh. Uz pomoć kašike stavite smesu. Preostali paradajz isecite na polumesec i poređajte preko punjenih tikvica. Odozgo pospite sa malo soli i prelijte maslinovim uljem.

Pleh sa punjenim tikvicama stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni i pecite na srednjoj rešetki dok ne bude gotovo - oko 20 minuta.

Prilikom serviranja pospite sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Punjene tikvice možete servirati i tople i hladne - zavisi kako volite. U oba slučaja su veoma ukusne!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar