Čorba sa jagnjetinom i povrćem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
12/04/2017
"Ukusna domaća čorba sa izuzetnom aromom."
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 787
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U 3 litra vode stavite meso da se kuva, sve dok ne počne da se odvaja od kostiju i dok ne bude gotovo. Ako imate ekspres lonac, koristite njega za kuvanje.

Ocedite bujon i odvojite ga na stranu.

Krompir, luk i šargarepu očistite, pa ih krupno iseckajte.

Stavite maslinovo ulje u šerpu i prorpžite krompir i šargarepu.

Promešajte i ostavite 5 minuta da se prži, zatim dodajte luk. Pržite dok ne porumeni, pa nkon toga dodajte paradajz pire, alevu papriku i oguljen paradajz koji ste sitno iseckali.

Posolite i promešajte.

Neka se još malo prži, a zatim sipajte litar i po bujona, koji ste odvojili od kuvanog mesa i stavite kockicu bujona od povrća.

Promešajte i poklopite. Neka se sve krčka na tihoj vatri oko 15 - 20 minuta. Mešajte s vremena na vreme.

Po želji, uklonite kosti, a možete ih i ostaviti.

Dodajte meso čorbi, začinite i promešajte.

Ostavite čorbu da se još 5 minuta krčka i isključite ringlu.

Na kraju posipajte peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar