Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Teleća čorba sa povrćem

Teleća čorba sa povrćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Teleća čorba sa povrćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
15/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Mi smo od onih ljudi što čorbu mogu jesti, kako za večeru, tako i ujutru za doručak. A ovaj predlog je pravi melem za želudac, to vam garantujemo"

Potrebni sastojci

  • teletina - 350 - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada crvenih, pečenih
  • paradajz pire - 1 kašika
  • krompir - 2 komada velikih
  • so
  • biber
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • za drugu zapršku
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na jednake kockice. Prodinstajte ga u malo ulja. Zatim mu dodajte sitno iseckan luk i šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodajte pečenu papriku koju ste iseckali na tračice i paradajz pire. Dodajte krompir koji ste iseckali na kockice i sipajte vodu.

neka se čorba kuva dok meso i povrće ne omekša.

Umutite jaje sa brašnom i mlekom. Sipajte malo od vrućeg bujona, neka se kuva nekih 4-5 minuta i sipajte zapršku u čorbu.

Sklonite sa ringle i dodajte alevu papriku koju ste prethodno malo propržili u ulju. Poslužite čorbu dok je vruća i posipajte je peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: