Krem od kokosa

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250105
12/04/2017
"Niko ne odbija ponuđeni krem od kokosa, niko! Čak ni oni, koji su na dijeti!"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 228
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 300 ml tečna, slatka
  • maslac - 125 g, mekan
  • čokolada - 300 g, bela
  • šećer u prahu - po ukusu
  • kokosovo mleko - 1 šolja
  • kokosovo brašno - oko 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku da dobijete mekani krem. Na vodenoj pari zagrejte kokosivo mleko, i pomešajte ga sa šećerom u prahu po ukusu. Skinite sa vatre i promešajte sa kokosivim brašnom. Ukoliko ste u mogućnosti, umesto kokosovog brašna možete staviti male komadiće svežeg kokosa, veoma sitno seckanog.

Izlomite čokoladu u drugoj posudi, rastopite je na vodenoj pari zajedno sa maslacem. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Skinite čokoladu sa vatre i sjedinite je sa vrelom kokosovom smesom. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim pažljivo pomešajte da umučenom pavlakom.

Poselite krem od kokosa u posude za desert, napravite ukras po želji i ostavite na hladnom 1 sat pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti