Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća plećka na mesarski način

Jagnjeća plećka na mesarski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Jagnjeća plećka na mesarski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ko zna najbolje recepte za jagnjetinu, ako ne mesar! Pozivam vas da iskoristite tajnu, koju je podelio sa nama i da je sačuvate samo za vas, a jedenje podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1/4 prednjeg dela sa iznutricama
  • maslac - 100 g
  • sveži luk - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - 1/2 veze
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se operu i iseku na male parčiće. U njih se dodaje sitno iseckan peršun, nana i aleva paprika.

Posipa se solju i biberom i promeša. Sa ovom smesom se puni plećka između rebara i mesa. Ušiva se i meso se posipa biberom i solju.

Preliva se rastopljenim maslacem i peče u ugrejanoj rerni. Ako je potrebno, doliva se voda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: