Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa krem sirom i slatkom od jagoda

Torta sa krem sirom i slatkom od jagoda

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa krem sirom i slatkom od jagoda3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kada volite tortu, ali obožavate čizkejk, ostaje Vam samo da ih ujedinite i pripremite tortu sa krem sirom. Ukus u koji ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • brašno - 260 g
  • prašak za pecivo - 2 komada
  • vanila - 2 kesice
  • krem
  • krem sir - 300 g
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • vanila - 1/2 esencije
  • slatko od jagoda - 200 g
  • krem od maslaca
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • fondan - za pokrivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite 3 jaja sa 150 g šećera. U njih dodajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Sipajte smesu u pleh od peći, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvadite koru i ostavite da se ohladi. Na isti način napravite još jednu koru.

U posudi promešajte krem sir sa šećerom u prahu. Dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Nakon toga dodajte slatko od jagoda i pažljivo špatulom promešajte da se ujednače.

Od jedne kore isecite 2 kruga (18-20 cm u prečniku). Drugu koru isecite na 5 traka. U tanjir postavite jedan krug od kore. Prelijte ga šećernim sirupom i premažite u tankom sloju slatkom.

Uzmite jednu traku i malo je prelijte sirupom. Premažite je kremom i umotajte u rolat. Postavite rolat uspravno na srdinu kore. Uzmite drugu traku, i nju prelijte sirupom i premažite kremom. Pažljivo umotajte oko rolata u sredini.

Na isti način iskoristite ostale trake. Odozgo, premažite tortu preostalim kremom i prekrijte sve drugom okruglom korom. Prelijte je lagano sirupom i celu tortu premažite kremom od maslaca.

Fondan razvucite oklagijom i prekrijte tortu. Višak isecite, izravnite i ukrasite prethodno napravljenim cvetićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: