Krem Lepota

Krem Lepota
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Toliko je lep, da nam je skoro žao da ga kašikom ne oštetimo. Dobro, rekli smo skoro"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 grama, čajni
  • maslac - 80 g
  • krem sir - 400 g, Filadelfija
  • kondenzovano mleko - 5 kašika
  • ekstrakt limuna - nekoliko kapi
  • želatin - 1 pakovanje, sa ukusom jagode
  • šlag - sprej
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • koktel trešnje - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks i u njega dodajte rastopljeni maslac. Promešajte i rasporedite smesu u 5 čaša. Kašikom lagano pritisnite i stavite čaše u frižider na 30 minuta.

U posudu stavite Filadelfija krem sir, mleko i ekstrakt limuna. Umutite mikserom dok ne postane homogeno. Probajte i ako nije dovoljno slatko, dodajte šećer u prahu.

Kašiko rasporedite krem preko keksa u čašama i ponovo sve vratite u frižider na 30 minuta. Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja. Ako nemate želatin sa ukusom voća, možete umesto vode staviti želiran sok od kompota.

Rasporedite želatin preko krema i vratite u frižider dok se želatin ne stegne. pre serviranja dopunite čašu šlagom u spreju i stavite po jednu koktel trešnju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: