Tikvice punjene jajima i kačkavaljem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
342
365
Tikvice punjene jajima i kačkavaljem
Fotografije: Elena Stoichovska
16/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Sveže, veoma ukusno i veoma lako za pripremanje - ovo je naš top predlog za današnji ručak"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice presecite na pola po dužini. Pažljivo, kašikom, izdubite sredinu. Nasekajte unutrašnjost na sitno.

Umutite jaja, dodajte izmrvljeni sir, kačkavalj, začine, jedan deo naseckane unutrašnjosti tikvica. Promešajte.

Tikvice-čamce napunite smesom. Odozgo poređajte kriške paradajza, beli luk isečen na listiće i pospite majčinom dušicom. Poređajte tikvice u pleh sa malo vode i ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: