Majmunski hleb sa maslinama

17/02/2018
"Spremni smo da postanemo majmuni, samo zbog toga da bismo probali ovaj aromatičan majmunski hleb sa maslinama "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte sveže mleko, u njega stavite kvasac i šećer. Mešajte dok se ne rastope. Prosejte brašno, napravite udubljenje u koje dodajte gore navedene sastojke, so i belance. Mesite dok ne dobijete meko testo, ostavite ga da nadođe 1 sat na toplom.

Smesu pripremite tako što sitno iseckate masline i beli luk i dodajte ostale sastojke, promešajte.

Od testa napravite loptice veličine oraha i potopite u smesu. Ređajte u kalup, namazan i posut kukuruznim brašnom. Nije potrebno da se trudite da loptice budu iste veličine. Ostavite da nadođu još 15 minuta.

Hleb pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Ostavite još 10 minuta nakon što isključite rernu. Okrenite na dasku za hleb. Uvijte krpom i ako je moguće jedite dok je toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar