bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Sladak Hleb»Majmunski hleb sa maslinama

Majmunski hleb sa maslinama

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
152632
Majmunski hleb sa maslinama
Fotografije: Galya Vasileva
1 / 2
17/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Spremni smo da postanemo majmuni, samo zbog toga da bismo probali ovaj aromatičan majmunski hleb sa maslinama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 1/2 supene kašika
  • belanca - 1 komad
  • smesa za potapanje testa
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • ljutenica - 2 supene kašike /paradajz pire/
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 3 komada, bez koštica
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte sveže mleko, u njega stavite kvasac i šećer. Mešajte dok se ne rastope. Prosejte brašno, napravite udubljenje u koje dodajte gore navedene sastojke, so i belance. Mesite dok ne dobijete meko testo, ostavite ga da nadođe 1 sat na toplom.

Smesu pripremite tako što sitno iseckate masline i beli luk i dodajte ostale sastojke, promešajte.

Od testa napravite loptice veličine oraha i potopite u smesu. Ređajte u kalup, namazan i posut kukuruznim brašnom. Nije potrebno da se trudite da loptice budu iste veličine. Ostavite da nadođu još 15 minuta.

Hleb pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Ostavite još 10 minuta nakon što isključite rernu. Okrenite na dasku za hleb. Uvijte krpom i ako je moguće jedite dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: