Način pripreme
Pomešajte dve kašičice od brašna, kvasac i šećer i ostavite da nadođe. Nakon toga dodajte 2 kašičice ulje, so i sodu. Ovu smesu stavite u brašno, gledajte da dobijete meko testo i nakon toga dodajte preostalo ulje.
Stavite u posudu i ostavite dok se ne udvotruči. Za to vreme pripremite smesu u kojoj ćete potopiti loptice, pomešajte ulje, origano i šarenu so, promešajte.
Takođe pripremite šunku i kačkavalj, isecite ih na male komade. Kad testo bude gotovo, kidamo loptice i u svaku stavljamo komad kačkavalja i šunke, vežemo kao čvorić da zatvorimo rupu i potapamo u aromatično ulje.
Gotove ih ređamo u kalup za kuglof, prethodno namazan uljem, ređamo ih na dva reda. Kad završimo, ostavljamo ponovo da nadođe, dok se testo ne udvostruči.
Kad bude gotovo stavljamo da se peče na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Kad se malo ohladi vadimo ga iz kalupa.