Način pripreme
Za koru: Promešajte suve sastojke za koru. Dobro umutite jaja, ulje i jogurt i dodajte ih u suve sastojke. Ulijte i vruću kafu i promešajte dobro dok ne dobijete glatku smesu.
Podelite masu na 3 dela. Sipajte jedan deo u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i ispecite kore u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Ostavite kore da se ohlade.
Za krem: Kiselu pavlaku mikserom umutite sa šećerom u prahu. Mlečnu čokoladu istopite na pari. Izlomite je u komade, sipajte u sud i stavite taj sud iznad ključale vode u šerpi i na taj način je istopite.
Ostavite da se malo prohladi. Uz neprestano mešanje, dodajte čokoladu u umućenu pavlaku. Napolitanke izlomite na sitne komade i dodajte ih u pavlaku.
Sklapanje torte: Stavite jednu koru na tanjir za serviranje i premažite je 1/3 krema. Ređajte koru-krem. Celu tortu premažite preostalim kremom.
Pripremite glazuru, tako što ponovo na pari istopite tamnu čokoladu sa jednom kašikom ulja za sjaj. Prelijte sredinu torte i lagano naginjite tortu da se glazura rasporedi ravnomerno.
Ukrasite tortu po želji. Ovde su nacrtani leptiri sa rastopljenom belom čokoladom. Crtajte tek kada se tamna čokolada ohladila i očvrsnula. Možete koristiti i čokoladne ukrase, ali i seckani badem, koji je lagano zapečen i kockice ananasa.