Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Mala čokoladna torta sa kafom i kremom od bundeve

Mala čokoladna torta sa kafom i kremom od bundeve

Mala čokoladna torta sa kafom i kremom od bundeve
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Mala čokoladna torta - neverovatan ukus i dragi gest za svaki povod iznenađenja"

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • bundeva - 700 g, pečena
  • kokosovo ulje - 25 g
  • šećer - 220 g
  • kokosovo brašno - 30 g
  • vanila
  • Za kore
  • brašno od spelte - 340 g, integralno
  • kakao - 30 g
  • kokosov šećer - 240 g
  • soda bikarbona - 1, 5 kašičica
  • sirće - 1 ili 2 kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • instant kafa - 2 kašike, rastvorena u 420 ml tople vode
  • Ukras
  • šumsko voće - 1/2 šolje, zamrznuto (brusnice)
* merne jedinice

Način pripreme

Krem:

Stavite vruću bundevu zajedno sa svim ostalim sastojcima u duboku posudu i pasirajte dok ne dobijete gladak krem od bundeve.

Ostavite ga u frižideru da se ohladi i da se zgusne.

Za to vreme napravite kore za tortu.

Kore:

Stavite sve sastojke u posudu i promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Podelite smesu na 3 i ispecite 3 okrugle kore prečnika 17 cm.

Ostavite ih da se potpuno ohlade.

Sklapanje torte:

Podelite krem na tri dela, stavite prvu koru u tanjir i razmažite prvi deo krema, posle drugu koru i drugi deo krema i na kraju poslednju koru i poslednji treći deo krema.

Ukrasite malu čokoladnu tortu sa kafom i kremom od bundeve zamrznutim voćem.

Čuvajte čokoladnu tortu u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: