bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Sočna pečena zečetina sa povrćem

Sočna pečena zečetina sa povrćem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9441353k416
Sočna pečena zečetina sa povrćem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Evo i našeg oprobanog recepta za zeca koji se topi u ustima. Pripremljen, oproban i dobro ocenjen od majstora kuhinje"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1.5 kg
  • ulje - 100 ml
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • voda - 2 šolje, vruća
  • crni luk - 3 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite meso u vodu na 2 sata, a zatim na nasecite na porcije. Naseckajte luk na sitno, a šargarepu i krompir na krupne komade.

U zagrejanom ulju propržite meso oko 10 minuta sa obe strane. Pred kraj prženja dodajte sitno naseckani luk i upržite dok luk ne omekša.

Pospite jelo univerzalnim začinom i sipajte vruću vodu. Dodajte šargarepu i ostavite jelo da se kuva na slaboj vatri poklopljeno.

Malo pre nego što meso bude gotovo, dodajte krompir i čen belog luka. Nakon 10 minuta, prebacite jelo u odgovarajuću tepsiju ili pleh, posolite ga i dodajte biber.

Zapecite jelo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljena zečetina je meka, sočna i ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: