Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Oslić u paradajz sosu

Oslić u paradajz sosu

Oslić u paradajz sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Apetit nam javlja da poručimo duplu porciju ove ribe. Probajte i shvatićete zašto"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg, file
  • paradajz - 2 kg
  • so
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite u uvaljajte ribu u brašno. Ugrejte malo ulja i stavite ribu da se isprži sa obe strane i zatim je izvadite.

Oljuštite paradajz i naseckajte ga sitno. Stavite ga u istu masnoću, u kojoj ste pržili ribu.

Dodajte so, naseckani peršun i beli luk.

Ostavite da krčka na slaboj vatri dok voda ne ispari. Vratite ribu u paradajz sos o ostavite je da se krčka 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: