Pita sa kiselim kupusom i prazilukom

07/03/2018
"Od bakinih zlatnih ruku, i ne samo - pogledajte kako da pripremite neverovatno ukusnu pitu sa kiselim kupusom i prazilukom "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano676
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite kupus. U veluku šerpu sa poklopcem sipajte maslinovo ulje, koliko da pokrije dno, 1 prst od dna. Ugrejte maslinovo ulje i dodajte dobro oceđen kupus i mleveno meso. Pržite oko 2-3 minuta.

Stavie začine i lepo promešajte. Poklopite i smanjite vatru. Dinstajte oko 30 minuta. Obložite pleh papirom za pečenje. Namažite maslinovim uljem.

Uključite rernu na 170 stepeni. Razvucite kore za pitu. Uzmite tri kore i ravnomerno rasporedite jedan deo preko kore na vrhu. Presavijte oko 1 cm sa oba kaja od užeg dela, i uvijte u rolat.

Prebacite gotov rolat u pleh. Uvijte i ostale kore i stavite u pleh. Ako vam je pleh okrugao počnite da ređate od spoljašnjeg kraja.

Sipajte 2-3 supene kašike vode u posudu u kojoj ste dinstali kupus i namažite rolate. Pospite zrnima kumina. Pecite dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar