Pastirska pita sa kiselim kupusom

14/12/2018
"Hrabra improvizacija sa kiselim kupusom, a miris koji se širi je bukvalno magičan "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano488
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir očistite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Dok se ne skuva iseckajte povrće.

Isecite kupus na tanke trake i ostavite da se ocedi. Luk očistite i isecite na tanak žilijen. Slaninu i papriku secite na male kockice.

Propržite luk i slaninu kratko dok vam kuhinja ne počne mirisati lepo, i dok boja nepostnae braonkasta. Dodajte isečenu papriku.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom. Dodajte u smesu oceđeni krompir. Promešajte. Izrendajte kačkavalj i dodajte ga. Ponovo promešajte, ostavite dok se kačkavalj ne rastopi i skinite sa vatre.

U odgovarajućem plehu oblikujte dnoi ivice pite sa dve trećine od testa. Dobro namažite.

Na dno sipajte polovinu kupusa, prethodno pomešano sa jajima, začinite solju i biberom. Odozgo sipajte smesu od krompira, a preko njih preostali deo kupusa sa jajima. Od preostalog dela oblikujte poklopac po želji.

Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što bude gotovo namažite jednim jajetom, izrendajte kačkavalj i vratite da se peče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar