Pita sa kiselim kupusom

24/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Tradicija nam pomaže da sačuvamo recepte za najukusnija jela koja su naše bake i majke spremale, a danas vam i mi predlažemo jedan takav recept "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 782
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje (400 - 500 g) , za pitu
  • kiseli kupus - 1 kg
  • praziluk - 1 veliki struk ili 2 manja
  • ulje - 0.250 l
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus isecite na tanke tračice, tako da odsečete tvrde delove. Prodinstajte 1/2 od predviđenog ulja sa 1 šoljicom /100 ml/ vode. Dodajte sve začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.

Kore raporedite, prema tome koliko ih ima u pakovanju, na 6 jednakih delova. Kore od svakog dela poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge.

Preko prve se rasporedi 1/6 kiselog kupusa, pa se uvije u rolat sa duže strane kore. Isti postupak se ponavlja i sa drugim korama. Napravljene 6 rolnice poređajte u plitku tepsiju- Oštrim nožem po sredini rasecite svaku koru, pa ponovo na 2 dela svaku polovinu, tako da dobijete 24 male rolnice.

Preko posipajte preostalo ulje, prelijte sa 1/2 šoljice vode ili sa bujonom, ako je ostao od dinstanja kupusa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, porpskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar