Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Pita sa kiselim kupusom

Pita sa kiselim kupusom

DaniDani
Početnik
18626
Pita sa kiselim kupusom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Tradicija nam pomaže da sačuvamo recepte za najukusnija jela koja su naše bake i majke spremale, a danas vam i mi predlažemo jedan takav recept"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje (400 - 500 g) , za pitu
  • kiseli kupus - 1 kg
  • praziluk - 1 veliki struk ili 2 manja
  • ulje - 0.250 l
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus isecite na tanke tračice, tako da odsečete tvrde delove. Prodinstajte 1/2 od predviđenog ulja sa 1 šoljicom /100 ml/ vode. Dodajte sve začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.

Kore raporedite, prema tome koliko ih ima u pakovanju, na 6 jednakih delova. Kore od svakog dela poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge.

Preko prve se rasporedi 1/6 kiselog kupusa, pa se uvije u rolat sa duže strane kore. Isti postupak se ponavlja i sa drugim korama. Napravljene 6 rolnice poređajte u plitku tepsiju- Oštrim nožem po sredini rasecite svaku koru, pa ponovo na 2 dela svaku polovinu, tako da dobijete 24 male rolnice.

Preko posipajte preostalo ulje, prelijte sa 1/2 šoljice vode ili sa bujonom, ako je ostao od dinstanja kupusa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, porpskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: