Način pripreme
Kiseli kupus isecite na tanke tračice, tako da odsečete tvrde delove. Prodinstajte 1/2 od predviđenog ulja sa 1 šoljicom /100 ml/ vode. Dodajte sve začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.
Kore raporedite, prema tome koliko ih ima u pakovanju, na 6 jednakih delova. Kore od svakog dela poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge.
Preko prve se rasporedi 1/6 kiselog kupusa, pa se uvije u rolat sa duže strane kore. Isti postupak se ponavlja i sa drugim korama. Napravljene 6 rolnice poređajte u plitku tepsiju- Oštrim nožem po sredini rasecite svaku koru, pa ponovo na 2 dela svaku polovinu, tako da dobijete 24 male rolnice.
Preko posipajte preostalo ulje, prelijte sa 1/2 šoljice vode ili sa bujonom, ako je ostao od dinstanja kupusa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, porpskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.